Alpha

Om Alpha

Alpha_logga.jpg Aktuell information Alphakursen skjuts fram på obestämd tid. Vi väntar med att genomföra kursen tills läget tillåter det. Det betyder att du som är intresserad fortfarande har tid att anmäla dig/ditt intresse till vår pastor Kathi Bläser. Hon kommer sedan ta kontakt med dig när det närmar sig för en Alphakurs.

Alpha är en grundkurs i kristen tro - på dina villkor.
Den innehåller 15 lektioner uppdelad på 13 tillfällen: varje tillfälle lyfter olika ämnen och frågor som berör tron och är upplagt för att stimulera samtal i de efterföljande smågrupperna.

Vad händer på en Alphakurs?

Ingen Alphakurs är den andra helt lik, men vanligtvis har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och samtal.

Mat – Varje kurstillfälle inleds med soppa och macka eftersom det är ett utmärkt sätt att mötas och lära känna andra genom att äta tillsammans.

Föredrag – föredragen utforskar grunderna i den kristna tron och är upplagda för att stimulera samtal. Föredragen är trettio till fyrtio minuter och hålls antingen av någon ledare på plats eller via film.

Samtal – Efter varje föredrag så är det tid för samtal i grupper där du kan dela med dig av tankar, funderingar och frågor utifrån dagens tema. Och jo, du kan säga vad som helst.

Vad kostar det att gå Alpha?
Alpha kostar 300 kr per person och där ingår mat och material. Avgiften betalas på plats vid första kurstillfället.

Till vem anmäler jag mitt intresse?
Du anmäler dig till kathi@abylundskyrkan.se

För mer info, kolla Alphas hemsida .